Всред шеги и ЗАДАЧКИ и весели закачки ...

матурите минаха и времето до изпитите неумолимо изтича. При цялата олелия около баловете и матурките ние се поразходихме до билото на Балкана. Бяхме на първия, източно от паметника на руските войни на Беклемето, връх - Курт хисар (1625 м н.в. и на около 3 км югоизточно от паметника на загиналите в Руско-турската освободителна война от 1877-1878 г.). Това е била последната точка, която турската армия е бранела от руските войски на генерал Карцов през зимата на 1877-78 година. Пак там около 250-та година Римската империя е поддържала крайпътна станция на известния Траянов път. Изобщо много е красиво и зелено. На юг се виждат селата Розино, Хрсто Даново и Кърнаре. Ако кликате по червените точки - ще сменяте гледните точки. На разположение са ТРИ 360-градусови панорами и няколко снимки с приближени обекти. Имайте предвид, че в зависимост от количеството на оперативната ви памет може да имате проблем със зареждането на някои от кадрите. Кликайте смело по картинката и гледайте. (Разбира се - трябва да имате инсталирана JAVA на компа! JRE6-Update5 - 15 мегабайта)
Сетих се да кажа, че ако въртите скрола на мишката - можете да приближавате или отдалечавате обектите. Можете и да влачите с мишката където ви е интересно!
И последно указание - за да видите каквото и да е - трябва да промените настойките си на ЖАВАТА и да ги свалите от ХАЙ(по подразбиране) на МЕДИУМ. Инък дава грашка... Съжалявам!

1 коментара:

Анонимен каза...

Евала, Петко! Ще те кача на Купена някой път да направиш и там една панорама.